2011/06/04

Sóskaszezon!

Napok óta tervezem, hogy sóskamártást készítek, ráadásul T. is imádja,úgyhogy ma el is készítettem.
Van pár étel, amit nem reformizálok (úristen, milyen szó ez, talán nincs is ilyen:))), a sóska pedig ezek közé tartozik, imádom a jó kis menzás verziót.



Hozzávalók: friss sóskalevelek, olaj, liszt, tej, víz, cukor, só.

A sóskát megtisztítom, megmosom hideg vízben, majd felaprítom. Én fél kg sóskát használtam fel, ez kettőnknek pont elég volt. Olajat forrósítok egy edényben, majd lisztet szórok bele és készítek egy világos rántást. A megmosott, felaprított sóskát beleforgatom a rántásba, párszor átforgatom benne, hagyom, hogy a levelek megfonnyadjanak a hő hatására. Ezután sózom, cukrozom, majd felöntöm annnyi vízzel és tejjel (én fele-fele arányban szoktam), hogy mártás sűrűségű legyen. Pár percig kis lángon főzöm, amennyiben még szükséges, higítom.

Hagymás törtburgonyát és tükörtojást készítek hozzá.

Isteni!:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése