2011/11/20

DIY-Ékszerdoboz dekupázs technikával díszítve

Mivel idén nem szeretném rohanással és idegeskedéssel tölteni a karácsony előtti hétvégéket, így már jó előre elkezdtem azon gondolkodni, hogy kinek mit szeretnék ajándékozni. Az a tervem, hogy idén végre megvalósítom régi vágyamat és a legtöbb családtagnak saját kezűleg készítek valami meglepetést. Személy szerint engem nagyon kikapcsolnak az ilyen jellegű dolgok, szóval, két legyet ütök egy csapásra.:))

Első ilyen művem egy ékszerdoboz, amit a mai napon sikerült elkészítenem. A dekupázs technika rendkívül egyszerű és látványos eljárás, a kezdők számára is garantált a sikerélmény.

Kellékek: víz, közepes méretű ecset, dekupázs ragasztó és lakk egyben, szalvéta, doboz. Ezek hobbiboltokban beszerezhetőek.

A szalvéta 3 rétegből áll, nekünk azonban csak a legfelsőre van szükségünk, így a másik két régeteget leszedjük róla.

A szalvétát ezután ráhelyezzük a dobozra és ha szükséges, méretre vágjuk. (Én jelen esetben nem vágtam körbe a szalvétát, mivel a doboz ovális formájú, így egyszerűbbnek láttam, ha a felragasztás és lakkozás után vágom le róla a felesleget.)


Ezután a ragasztót vékonyan rákenjük arra a felületre, amit díszíteni szeretnénk.

Az oldalát is bekenjük.


A ragasztó felkenése után ráhelyezzük a szalvétát a felületre, majd lelakkozzuk. Itt vigyáznunk kell, hogy ne használjunk túl sok lakkot, nehogy a felkenés közben elszakadjon a szalvéta attól, hogy nagyon átáztatjuk. Amennyiben gyűrődések, buborékok keletkeztek a szalvétán, az ecsettel óvatosan el tudjuk őket igazítani.


Amennyiben az elején nem vágtuk méretre a szalvétát, most tegyük meg.


Fontos, hogy hagyjuk száradni az előzőleg bekent felületeket, és csak ezután lássunk neki a belső díszítésének.

Ugyanezeket a lépéseket követve a száradási idő letelte után az elkészült doboz így néz ki:



 Jó szórakozást hozzá! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése